Дрънканици от едно време

от FJ  

Днес се свързах с част от моите рускоговорящи приятели да се чуем кой какво прави и докъде го е докарал. Като цяло сме добре, само от време на време чувството за принадлежност се обажда и напомня, че имаме и хора от семейството, за които трябва да се грижим. На мен да чукна на дърво, това засега ми се отдава, за разлика от приятелите ми прокудени да си изкарват хляба навън.На тях мога единствено да им пожелая успех, живот, здраве, попътен вятър и надежда, че някога пак ще се срещнем на чист въздух и водка.
За сведение на анонимното множество - знам какво е да си имигрант, досега съм бил 2 пъти в рамките на 8 години и се водя още нещо като последна издънка.
После се порових в разни законови състави, ръчках разни корпоративни и отворени шаблони и по една случайност намерих нещо доста старо в компютъра си писано 6 години назад, свързано с лични планове, желание и търчане по разни доброволни начала.
Сверявайки част от това, което съм мислел тогава с това, което е днес, съм разчел прилично нещата. Една част от тогавашните калпазани са свързани с това, което съм предположил; станах голям калпазан и изпълних част от един сън, в който щъкам из Централна Европа. За останалата част от него не се сещам - просто се стреснах от това което виждам.
Да сме живи и здрави, да отстояваме позициите си и да "ръчкаме".
Наздраве.

Еще нет отзывов